Ana Menü

25 Mart 2015 Çarşamba

(7cJgTfI)Güneş Enerjisiyle Çalışan Yerli Silah! (Sc8K9Zd)

m3agPZFZ9O87tTYGPXv1cVEKQPPQR6f43ahz16cOqJaJAOl1mF

Samsunlu mucit Mustafa Mert , 'Solar enerjili tam bağımsız robot tabanca' yaptı .

Dünya Mucitleri Evrensel Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Mert , sınırlara konuşlandırılabilecek " Solar enerjili tam bağımsız robot tabanca " projesini hayata geçirdi.

Samsun'da hayata geçirdiği buluşlarla dikkatleri üzerine toplayan ünlü mucit Mustafa Mert , 1 , 5 senedir üzerinde çalıştığı 'Solar enerjili tam bağımsız robot tabanca' projesini bitirdi . İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak yerine keşifler yapan Mustafa Mert , yeni buluşunu duyurdu .

Güneş enerjisi ile çalışan , ısıyı, hareketi algılayan sensörleri, uyarıcı sistemleri ve 180 derece dönebilme imkanına sahip olan 'Solar enerjili tam bağımsız robot tabanca' pekçok özelliği ile göze çarpıyor . Uzun süredir üzerinde çalıştığı projesinin tanıtımı anında aksiyon filmlerini aratmayan görüntüler oluştu . 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' karşıdan gelen hedeflere bir an önce ikazlarda bulundu . İkazları aldırmayan düşmana robot ateş ederek tesirsiz duruma getirdi.


SINIR GÜVENLİĞİNDE KULLANILABİLİR
Proje ile ilgili bilgi veren ünlü mucit Mustafa Mert , " 21. asırda yaşıyoruz, teknolojiye ayak uydurmak gerekli . Ülkemiz'e baktığım zaman bu biçimde çalışmalar yok. Bu, Kolay bir proje. Parasal imkansızlıklarla bu dereceye getirebiliyorsak devletin müesseseleri bunun daha güzelini yapar. Kendi başına hareket edebilen, ısıya hassas , harekete hassas tabanca sistemi filmlerde görüyorduk. İşte şimdi biz bunu yaptık. 'Yapılamaz' diye bir şey yok. Robot tabanca öncesinde uyarıyor daha sonra uyarı dinlenmediği zaman kendiliğinden ateş ederek hedefi tesirsiz duruma getiriyor. Sistem enerjiyi güneş panelinden ediniyor . Gündüz güneşten kendini besliyor, bataryalarını dolduruyor. Bataryaların gücü zaten hareket düzeninde aylarca yetebilecek biçimde . Bu yüzden enerjisi bitmeyen bağımsız bir robot projesi " diye söyledi .

Bu tür projeler inşa edilerek yeryüzünde laf hakkı sahibi olunabileceğini söyleyen Mert , " İyiler güçlüyse, kötüler kötülüğünü göstermez ama iyiler zayıfsa kötüler daha da berbat olur . Teknolojide bir numara olmamız gerekmektedir . Bu sistem sınır güvenliğinde kullanılabilir " diye sohbet etti .

Bir önceki yazımız olan Japonya'dan Yenilenebilir Enerji Hamlesi başlıklı makalemizde japonyada yenilenebilir enerji, yenilenebilir enerji ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili veriler verilmektedir.

Kaynak: http://yenilenebilirenerjikaynaklari.biz/yenilenebilirenerjikaynaklari/gunes-enerjisi/solar-sistemler/gunes-enerjisiyle-calisan-yerli-silah.html

qig61VkeVG1xaG4zGwEJRjBdBF5otaoab21ViVZn79rW02qdHA

21 Mart 2015 Cumartesi

(oKzkv4N)Güneş Enerjisi ile Tarımda Sulama Başladı! (F7Arain)



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, güneş enerjisiyle çalışan sulama makinesi geliştirdi .

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın sekiz sene süren çalışmalar sonunda ürettiği " taşınabilir güneş pili sulama makinesi ",Türk Patent Enstitüsü (TPE) aracılığıyla onaylandı.

DÜNYADA BİR İLK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Siyasetler Evrensel Müdürlüğü ve Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) aracılığıyla yürütülen TÜBİTAK-1001 110O541 nolu proje kapsamında üretilen " taşınabilir güneş pili sulama makinesi ", taşınabilir kullanım alanına olanak vermesi, güneşi hidrolik güç faydalanarak otomatik takip edebilmesi ve panel temizleme ünitesinin bulunması nitelikleri amacıyla yeryüzünde bir önce olma özelliği taşıyor.

Güneş enerjisiyle tarımda sulama sağlayan taşınabilir pil, sulamada enerji masraflarını azaltırken sulamaya dönük olarak öbür enerji kaynaklarına bağlı aksaklıkları da önleyerek elektrik kesintileri, arıza giderleri , yepyeni kurulum fiyatları gibi giderleri de ortadan kaldıracak. Sistem sulamaların yüklü yapıldığı yaz aylarında güneş enerjisiyle yaklaşık 14 saate kadar kesintisiz çalışabilecek. Bununla birlikte sisteme gece sulaması amaçlı akü ilavesi inşa etmek da mümkün .

Üreticiye teknik ve ekonomik yönden önemli avantajlar temin edecek sistem, en çok 170 metreden su çıkarırken, bitkinin su ihtiyacına göre değişmekle birlikte günlük 50-150 dönüm alanı sulayabilecek.

Sistemin yaygınlaştırılmasıyla taşınabilir güneş pili destekli sistemlerin kuru tarım yapılan ve elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde bilhassa gölet ve kanal kenarlarındaki arazilerde damlama sulama gibi kapalı sulama sistemlerine entegre edilerek kırsal alanda enerji transferi ve sulama ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilecek.

Bir önceki yazımız olan ABD BIRLEŞIK DEVLETLERI güneş elektriğinde 20 GW'a ulaştı başlıklı makalemizde abd , abd güneş enerjisi ve amerikada güneş enerjisi hakkında veriler verilmektedir.

Kaynak:
Güneş Enerjisi ile Tarımda Sulama Başladı!

(94CvX7k)Türkiye’de Güneş Hücresi ve Güneş Paneli Üretilecek! (z8NTNdC)

5PvGKbFPM4sqgXZveCwBbmG6WzVYGrfBnZ4VcmzQxkYRV3qYs4

UGS Enerji, Çin, Almanya ve Abd ile sınırlı olan güneş panelleri için hücre imalatını Gaziantep'e taşıyacak.

Güneş enerjisinden elektrik üretimine karşı yatırımların arttığı bir dönemde, bu tesisleri yerli teknolojiyle gerçekleştirmeye karşı arayışlarda yepyeni mertebeye gelindi. Ekonomi Bakanlığı, güneş enerjisinden elektrik üretimine karşı önemli bir teknolojik yatırımı daha teşvik kapsamına aldı.

Çin, Almanya ve Abd'da yapılan , güneş panelleri için hücre imalatını Türkiye'de gerçekleştirmeyi planlayan kuruluş, mevduat teşviklerinden yararlandırılacak.

UGS Enerji mevzubahis yatırımla, yılda 16,8 milyon güneş oturumu hücre, 280 bin güneş oturumu üretmeyi hedefliyor . Projenin sabit mevduat tutarı 66 milyon 310 bin lirayı buluyor. Mevduat için tahmini 25 milyon dolar değerinde makine ve ekipman ithal edilecek.

Yatırım teşviki kapsamına edinilen kuruluş, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirim oranı, sigorta primi işveren hissesi takviyesi , mevduat yeri tahsisi gibi desteklerden yararlanacak.

UGS Enerji'nin sahibi Sinan Uğraş , yaptığı bildiride , enerjinin, son günlerde ekonomilerin gelişmesinde en önemli sektörlerden biri olduğunu ifade etti.

Ülkemiz'nin yüksek güneş enerjisi potansiyeli bulunduğuna işaret eden Uğraş , bu teknolojinin yerli yatırımla gerçekleştirilmesinin ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Güneşten elektrik imalatında panellerin hemen her yerde üretilebildiğini fakat hücre üretiminin Çin, Almanya ve Amerika'yla sınırlı olduğunu dile getiren Uğraş , yapacakları yatırımla Ülkemiz'yi bu bölgede dördüncü ülke konumuna getirmeyi hedeflediklerini vurguladı . Uğraş , tesis için 22 profesörün katılımıyla Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Güneş hücresinin 2016 itibarıyla üretimine başlamayı planladıkları dile getiren Uğraş , tesisin üretime geçmesiyle tahmini 300 kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini ifade etti .

Bir önceki yazımız olan Japonya'dan Yenilenebilir Enerji Hamlesi başlıklı makalemizde japonyada yenilenebilir enerji, yenilenebilir enerji ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili veriler verilmektedir.

Kaynak:
<a title="Türkiye'de Güneş Hücresi ve Güneş Oturumu Üretilecek!" href="http://yenilenebilirenerjikaynaklari.biz/yenilenebilirenerjikaynaklari/gunes-enerjisi/solar-sistemler/turkiyede-gunes-hucresi-ve-gunes-paneli-uretilecek.html">Türkiye'de Güneş Hücresi ve Güneş Oturumu Üretilecek!</a>

tb9l6OWeWVRQbkDV4uPtdZPdW7Or3L8TLCQaUtB9pVHNVeo9Tv